27 Ιουν 2014

Ορίστηκαν οι εκλογές στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

 
Την Κυριακή 6 Ιουλίου ορίστηκε η ημερομηνία των εκλογών  για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεκτική Επιτροπή της ΕΠΣΑ. Ήδη στα 88 σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου έχουν σταλεί τα πληρεξούσια στα οποία θα ορίζουν τον εκπρόσωπο τους στην Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες που θα επακολουθήσουν......
Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη θα πρέπει τα σωματεία να στείλουν στην Ένωση υπογεγραμμένα τα πληρεξούσια . Επίσης εκείνη την ημέρα οφείλουν και οι παρατάξεις να ορίσουν τους υποψηφίους τους για το Δ.Σ καθώς και για την Εξελεκτίκη Επιτροπή .
Η γενική συνέλευση θα αρχίσει στις 11.00 πμ και θα γίνει στην αίθουσα της Νομαρχίας στο Μεσολόγγι.   Πηγή

26 Ιουν 2014

Συνάντηση Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης με φορείς αθλητικών σωματίων της Αμφιλοχίας

Συνάντηση Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης με φορείς αθλητικών σωματίων της Αμφιλοχίας
Πηγη αναρτησης-e-maistros.gr
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες στην ταβέρνα «Αμφιλοχικό», μεταξύ των υποψηφίων για το Δ.Σ και την Ε.Ε της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, με φορείς αθλητικών σωματίων της Αμφιλοχίας μετά από πρόσκληση του προέδρου του Παναμβρακικού Μπούκας κ. Μάρκου Φουρλάνη, ο οποίος είναι και ο υποψήφιος εκπρόσωπος από την περιοχή της Αμφιλοχίας Νωρίτερα είχαν συναντηθεί με αθλητικούς φορείς στην πόλη της Αμφιλοχίας. Οι υποψήφιοι που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση ήταν οι: Φουρλάνης Μάρκος επιχειρηματίας, Χολέβας Νικόλαος επιχειρηματίας, Αϋφαντής Γεώργιος Επιχειρηματίας, Κουτσομπίνας Χρήστος επιχειρηματίας, Λιανός Ευάγγελος ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ, Νάκας Παναγιώτης, επιχειρηματίας, Ντάουλας Δημήτριος συνταξιούχος, Σαράκης Χριστόφορος ασφαλιστής, Στεργίου Παναγιώτης επιχειρηματίας, Φασσιανός Ιωάννης Υδραυλικός, Νεφρός Ευστάθιος επιχειρηματίας.
Η Παναιτωλοακαρνάνικη Κίνηση Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου είχε πραγματοποιήσει σύσκεψη την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του EMILEON SPORT CENTER με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων προς υλοποίηση για την επόμενη πενταετία ενόψει των επικείμενων εκλογών για Δ.Σ. Στις κατηγορίες περί μεταφοράς της έδρας της ΕΠΣΑ από το Μεσολόγγι, η ίδια δηλώνει ότι δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο ζήτημα. Χαρακτήρισε επίσης την διοίκηση της ΕΠΣΑ ανεπαρκής και την κατηγόρησε για αμέλεια σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Ορισμένες από τις βασικές θέσεις της της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης είναι: τροποποίηση άρθρων του καταστατικού, καλλιέργεια υποδομών των πρωταθλημάτων, αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων, κατασκευή γηπεδικών εγκαταστάσεων, καλή διαιτησία, αναβάθμιση κυπέλλου ερασιτεχνών, μηδενική ανοχή στη βια στα γήπεδα, αξιοκρατική συγκρότηση μεικτών ομάδων, διεκδίκηση επιχορηγήσεων, μέριμνα για δωρεάν ιατρική εξέταση αθλητών, δημιουργία τράπεζας αίματος, ποδοσφαιρικού μουσείου και αθλητικής βιβλιοθήκης, διοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.




 
 
 


23 Ιουν 2014

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στον Γ.Φ.Σ. Αμφίλοχο


Το ΔΣ του Γ.Φ.Σ. Αμφίλοχου καλεί τους φίλους του Συλλόγου σε μία και μοναδική έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Τρομπούκη (Καλλία) με θέματα:
1) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
2) 2) ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
Πηγή

12 Ιουν 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικα με την ενημερωτική προεκλογική συγκέντρωση της Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησής στο EMILEON SPOR CENTER

 Αγρίνιο, 12/6/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε χθες 11/6/2014 η ενημερωτική προεκλογική συγκέντρωση της Κίνησής μας στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα των εγκαταστάσεων του EMILEON SPOR CENTER. Μας τίμησαν με την παρουσία τους 54 ποδοσφαιρικά Σωματεία εκπροσωπούμενα από τους Προέδρους τους ή αντιπροσώπους τους και τους ευχαριστούμε. Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο παλαίμαχος Διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος κ. Πέτρος Μίχος, ο μουσικοσυνθέτης και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ κ. Τάκης Παπαποστόλου και πολλοί άλλοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και πρώην διαιτητές.
Το λόγο πήραν και ανέπτυξαν τις θέσεις και προτάσεις της παράταξής μας ο επικεφαλής και υποψήφιος Πρόεδρος κ. Νίκος Χολέβας, ο Ιατρός κ. Γιώργος Τριάντης, ο Ιατρός κ. Γιάννης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ κ. Πάνος Στεργίου και ο εκ των ιδρυτικών μελών της Κίνησής μας κ. Δημήτρης Ντάουλας. Την παρουσίαση έκανε ο κ. Χριστόφορος Σαράκης.
Εν συνεχεία το λόγο πήραν αρκετοί Πρόεδροι ομάδων οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους. Ο κ. Πέτρος Μίχος χαιρέτησε με θερμά λόγια τους παρισταμένους και εκφράστηκε υπέρ των θέσεων της Κίνησής μας δηλώνοντας την υποστήριξή του ηθικά τώρα και ενεργά μελλοντικά σε ό,τι του ζητηθεί.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου και τους ευχαριστούμε.
Έγινε μια ουσιαστική παρουσίαση θέσεων, προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια και σε πολύ φιλικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

11 Ιουν 2014

Mundial 2014: Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ (πίνακας)

 
Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας να είναι πιο κοντά από ποτέ και από την Πέμπτη 12 Ιουνίου μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα χορέψει... σάμπα!
 Οι τηλεθεατές μέσα από τα τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤsports και τη ΝΕΡΙΤ HD θα παρακολουθήσουν όλες τις μάχες από τα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ και τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδοθούν και σε επανάληψη.
Το δημοσιογραφικό δυναμικό του αθλητικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ θα μεταφέρει σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους τον παλμό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, με εκπομπές και pre και post game και με ντοκιμαντέρ-αφιερώματα της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Από το πρώτο του 1930 στην Ουρουγουάη μέχρι και το φετινό στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Οι σημαντικότεροι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ και συχνά σε παράλληλη μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤsports και από τη ΝΕΡΙΤ HD, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαδικτυακά – μόνο για χρήστες εντός Ελλάδος – όλους τους αγώνες, σε πραγματικό χρόνο (real time) ή κατ΄ απαίτηση (on demand), μέσα από την υπηρεσία WebTV της ΝΕΡΙΤ στη διεύθυνση webtv.nerit.gr.
Δείτε το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα, από τη φάση των ομίλων μέχρι και το μεγάλο τελικό

10 Ιουν 2014

Σεμινάριο προπονητών ποδόσφαιρου στο Emileon Sport Center

pan-proponisi
Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Αιτ/νίας στην συνέχεια της προσπάθειας για την επιμόρφωση των μελών του διοργανώνει σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναιτωλικός και την ΕΠΣΝΑ, το Σάββατο 14/6/2014 και ώρα 11:00 στις εγκαταστάσεις του Emileon Sport Center, Σεμινάριο Προπονητών Ποδοσφαίρου με ομιλητές τους κ. Χαράλαμπο Ζελενίτσα Προπονητή Ποδοσφαίρου και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Αιτ/νίας κ. Σπύρο Τομαρά. Παρακαλούνται τα μέλη μας να δώσουν το παρόν και φυσικά έχουν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν και συνάδελφοι από άλλους νομούς.
Η παρακολούθηση του Σεμιναρίου είναι δωρεάν.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΕΛΕΝΙΤΣΑΣ
Περιεχόμενα


1 Εισαγωγή 11:00-11:05
2 Η μπάλα είναι το κυρίαρχο στοιχείο 11:05-11:15
3 Αγωνιστική Φιλοσοφία ομάδας 11:15-11:35
4 Το ταλέντο μόνο φτάνει ; 11:35-12:00
5 Στοιχεία Προπόνησης ανά ηλικία 12:00-12:30
6 Διάλειμμα 12:30-12:50
7 Δομή Προπονητικής Μονάδας 12:50-13:30
8 Ποια είναι η κατάλληλη μορφή αγωνιστικού παιχνιδιού για τα παιδιά ; 13:30-13:50
9 Προπόνηση μέσα από αγωνιστικά τετράγωνα 13:50-14:20
10 Επιλογή παικτών για την Εθνική Ομάδα 14:20-14:35
11 Ανοιχτή συζήτηση 14:35-15:00
Κ. ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΜΑΡΑΣ
15:00 και μετά για Διαιτησία
www.agriniopress.gr

9 Ιουν 2014

Οι νέοι διαιτητές της ΕΠΣ Aιτωλοακαρνανίας


Εμπλουτίζεται το έμψυχο δυναμικό του Συνδέσμου διαιτητών της Αιτωλ/νίας  μετά την εγγραφή νέων μελών. Στις εξετάσεις που έγιναν πριν από λίγες μέρες (4/5)  23  επιτυχόντες έχουν ήδη εγγραφεί στα μητρώα των μελών  του συλλόγου.
Συνολικά παρακολούθησαν τα μαθήματα της σχολής 27 υποψήφιοι διαιτητές από τους οποίους 23 έδωσαν εξετάσεις και όλοι τις πέρασαν με επιτυχία.
Υπεύθυνος της σχολής από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ήταν ο Ηλίας Μαζαράκος από την Άρτα.
Αναλυτικά τα νέα μέλη του συνδέσμου είναι .
1.             ΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
2.             ΑΡΣΕΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
3.             ΓΡΑΨΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Χρήσιμες πληροφορίες προς τα ποδοσφαιρικά σωματεία για τις εκλογές της ΕΠΣΝΑ

Κύριε Πρόεδρε,
Ενόψει των επικείμενων εκλογών ΕΠΣΑ, σας καταθέτουμε εγγράφως χρήσιμες πληροφορίες που απορρέουν από το ισχύον καταστατικό και τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε, αφού η Διοίκηση της ΕΠΣΑ δεν σας ενημερώνει ως ώφειλε. Είναι δε ηλίου φαεινότερον ότι επενδύει στην άγνοια των δικαιωμάτων σας, στη συσκότιση και στην αδιαφάνεια, αφού δεν ανακοίνωσε ακόμη την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.....
 Μάλιστα δε, υπέπεσε και στο μέγιστο ατόπημα να μην καλέσει όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά Σωματεία του Νομού μας στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε την προηγούμενη Τετάρτη και στην οποία υποτίθεται ότι ήθελε να ενημερώσει για τις θέσεις της και τις προτάσεις της.

Το σοβαρότερο ολίσθημά της είναι ότι στην εν λόγω συγκέντρωση παρίσταντο τα μέλη της επιτροπής Διαιτησίας σε βάρος των οποίων προκύπτουν τεράστιες ηθικές και πειθαρχικές ευθύνες και μάλιστα πήραν και το λόγο, πράγμα που απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά από τον κανονισμό Διαιτησίας, αφού οι Διαιτητές πρέπει να είναι αυστηρά ουδέτεροι απέναντι των ομάδων και ιδιαίτερα να απέχουν των εκλογικών τους διαδικασιών.
Αυτή την πρωτόγνωρη και λίαν επικίνδυνη πρακτική είμαστε σίγουροι ότι θα την καταδικάσετε όταν πρέπει και όπως πρέπει.
Εμείς με αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνουμε ότι:

6 Ιουν 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σκοπός της Ε.Π.Σ. και του προέδρου της, πέραν της διοργάνωσης των πρωταθλημάτων, είναι να ενισχύει το άθλημα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι. Αντίστοιχα ο ευαίσθητος τομέας της Διαιτησίας υπόκειται σε κανονισμό που λειτουργεί με τις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας,του ανεπηρέαστου από οποιονδήποτε φορέα και τα όργανά της είναι υποχρεωμένα σε συγκεκριμένη συμπεριφορά, ειδάλλως εμπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα.

5 Ιουν 2014

Εκλογές ΕΠΣΑ: Μεγάλη συμμετοχή σωματείων στους «Νέους ορίζοντες»

spo-papaxristos-epsa
Με μεγάλη συμμετοχή ερασιτεχνικών σωματείων  (παραβρέθηκαν συνολικά 58) έγινε την Τετάρτη σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Εμιλέον  η προγραμματισμένη συνάντηση της παράταξης <<Νέοι Ορίζοντες>> που έχει επικεφαλής  τον  πρόεδρο της ΕΠΣΑ κο Παναγιώτη Παπαχρήστο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε  στο έργο που επιτελέστηκε, στις αλλαγές που έγιναν, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισε, η διοίκηση, τα περισσότερα  με ιδιαίτερη  επιτυχία, την τελευταία 4ετια. Τόνισε ότι έγιναν βήματα μπροστά κάτω από συνεχώς όλο και χειρότερες οικονομικές συνθήκες. Υπάρχουν τρομερές μειώσεις επιχορηγήσεων από την πολιτεία τα τελευταία τρία χρόνια.
Παρόλα αυτά, όπως ειπε, είναι η μοναδική Ενωση όπου τα τελευταία χρόνια και παρά τις σημαντικές δυσκολίες τα ενεργά σωματεία αυξήθηκαν, ενώ πλέον τα τμήματα υποδομών έχουν πλήρη δράση σε όλες τις μικρές ηλικίες μιας και διεξάγονται συνολικά τέσσερα πρωταθλήματα για παιδιά.
Η βραδιά ήταν κυρίως αφιερωμένη στα σωματεία και έτσι ο λόγος δόθηκε περισσότερο στους παράγοντες.  Όλοι εξήραν το έργο και την προσπάθεια των ανθρώπων της Ένωσης που ήταν δίπλα τους σε όλη την διάρκεια των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων και όχι μόνο. Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις , προβληματισμοί , ενώ έγιναν και προτάσεις ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Αρκετές και ουσιαστικές ήταν οι προτάσεις- παρεμβάσεις  από τους εκπροσώπους των σωματείων που πήραν το λόγο. Θέματα που κυρίως απασχόλησαν και τέθηκαν ήταν τα παιδικά πρωταθλήματα, οι καλύτερες συνθήκες των γηπέδων, αλλά και η ασφάλιση των ποδοσφαιριστών.

4 Ιουν 2014

Καταγγελία Παναιτωλοακαρνανικής Κίνησης Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

παναιτωλ
Δελτίο τύπου εξέδωσε η Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, σχετικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» του αθλήματος. Πιο συγκεκριμένα:
«Σκοπός της Ε.Π.Σ. και του προέδρου της, πέραν της διοργάνωσης των πρωταθλημάτων, είναι να ενισχύει το άθλημα στα πλαίσια του  “ευ αγωνίζεσθαι”. Αντίστοιχα ο ευαίσθητος τομέας της Διαιτησίας υπόκειται σε κανονισμό που λειτουργεί με τις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας, του ανεπηρέαστου από οποιονδήποτε φορέα και τα όργανά της είναι υποχρεωμένα σε συγκεκριμένη συμπεριφορά, ειδάλλως εμπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα.
Στην Ε.Π.Σ . Αιτωλ/νίας και οι δύο προαναφερόμενοι φορείς έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους. Εν όψει των επικείμενων εκλογών το Δ.Σ. χρησιμοποιεί τους  »ανεξάρτητους» διαιτητές σαν αιχμή του δόρατος απευθυνόμενοι προσωπικά σε παράγοντες ομάδων ακόμα και προέδρους ζητώντας τους να στηρίξουν την απερχόμενη διοίκηση της Ε.Π.Σ. δίνοντας τους προφανώς υποσχέσεις. Υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες γι’ αυτό με αποκορύφωμα την επίσκεψη του Προέδρου της Ε.Π.Σ. κυρίου Παπαχρήστου μαζί με την Eπιτροπή Διαιτησίας σε πρόεδρο ομάδας. Με αυτά τα  συμβάντα τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος για τη συμπεριφορά του Προέδρου και της Επιτροπής το προηγούμενο διάστημα ή τι μπορεί να φανταστεί για το μέλλον σε περίπτωση επανεκλογής. Οι συμπεριφορές και των δύο φορέων είναι επιεικώς απαράδεκτες και αντιβαίνουν τους ηθικούς κανόνες
Η Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Διαιτησίας και ότι  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. οφείλει να τηρεί υπεύθυνη στάση και ισονομία απέναντι όλων. Για τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. κύριο Παπαχρήστο υπάρχει μέγα ηθικό θέμα και περιμένουμε την υπεύθυνη τοποθέτηση του για δε την Επιτροπή Διαιτησίας με την συγκεκριμένη συμπεριφορά της επιφυλασσόμενα για κάθε νόμιμη ενέργεια».  agrinioreport.com

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στις 4 Ιουνίου 1965 ο Αυστραλός δρομέας Ron Clarke σπάει το δικό του ρεκόρ στα 5000μ με 13.25 στο Κόμπτον.

2008-Ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον Ολυμπιακό με 90-76 στον 5ο τελικό των play-offs και κατακτά το 10ο πρωτάθλημα τα τελευταία 11 χρόνια. Ο 34χρονος Φραγκίσκος Αλβέρτης συμπληρώνει 18 χρόνια με την ομάδα (1990-2008) και φτάνει τους 21 τίτλους με τον Παναθηναϊκό (10 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 6 Κύπελλα, 4 Κύπελλα Ευρώπης και 1 Διηπειρωτικό).
2004-Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινά ένα ταξίδι κατά το οποίο θα επισκεφθεί 5 ηπείρους, 26 χώρες και 34 πόλεις.
1996-Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή της ΑΕΚ. Με την ΑΕΚ κατέκτησε σαν παίκτης 2 πρωταθλήματα (68 γκολ) και σαν προπονητής 3 πρωταθλήματα, 1 Σούπερ Καπ, 1 League Cup και 1 Κύπελλο Ελλάδος.
1991-Ξεκινάει στο ΣΕΦ το Διεθνές Τουρνουά Εθνικών Ομάδων (Γιουγκοσλαβία, Ρωσία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία) για τον εορτασμό των 100 χρόνων της FIBA. Νικήτρια θα ανακηρυχθεί η Ιταλία, ενώ δεύτερη θα τερματίσει η Ελλάδα.

PHOTOS